Welkom

Zin om je muzikaal en ritmisch uit te leven? Alleen of in groep? Coolcompany heeft een schatkist aan instrumenten. Als die opengaat, begint de magie.

Lees meer...

 

Samen maken we stap voor stap een wervelend muziekspel waarbij iedereen op eigen ritme unieke klanken kan produceren en de klank van de eigen stem ontdekken. De muziek en ritmes worden ons verhaal en creëren wonderbaarlijke momenten. We proeven van alle muziekstijlen en gaan zo samen op ontdekking. We laten ons inspireren en stimuleren door klanken en ritmes in samenspraak met het moment en de groep.
Zowel de ‘playshops’, voorstellingen en projecten van Coolcompany zijn interactief. Kleine en grote kinderen, van 4 tot 104, worden meegenomen op een muzikale reis waarbij iedereen zijn eigen klank mag laten horen.

 

Wil je het nuttige aan het aangename koppelen? Via de muziek en spel kunnen jullie bij ons op eigen ritme Frans of Nederlands leren. We oefenen woorden op de tonen van mooie melodieën en ontdekken al zingend en spelend de taal.

Wie?

Cool Company heeft sinds jaren haar plek weten te verwerven in het muziekeducatieve landschap dankzij het enthousiasme en professionalisme van de medewerkers.

 

Barbara Cool is muzikant en de dirigent van Coolcompany. Ze danst al jaren mee op het ritme van de muziek  en  kent alle hoogten en laagten van het muzikale landschap. Ze begeleidt  kinderen en volwassenen om indrukken met muziek en ritme uit te drukken.

Lees meer...

 

Na haar studies  aan het koninklijk muziekconcervatorium te Brussel trok Barbara naar Parijs op zoek naar andere methodes om muziek aan te leren. Ze behaalde haar diploma “pédagogie musicale volgens de methode Willems” alsook in het instituut “Dalcroze” voor ritme en creatieve dans, Rythme du monde met Arnould Massart, filosofie in het Ufsia te Antwerpen.
Barbara werd al snel aangetrokken om kinderen en volwassenen te inspireren, stimuleren en motiveren in het muziek maken op hun authentieke manier.

 

Barbara richtte Coolcompany op samen met Katja Vandl. Als actrice en zangeres haalt Katja zowel bij kinderen als bij volwassenen de muzikale tovenaar naar boven.

 

We willen graag volgende mensen hartelijk bedanken voor hun enthousiaste medewerking bij het tot stand komen van de verschillende projecten en producties.

Lees meer...

 

Damien Campioncontrabassist en bezieler van Boem Bam Beuk en prinses Kasja en vele ander projecten van Coolcompany. Els Cuypers – (singing village) mede bezielster van de Fee Ibaché. Anouk Ganzevoort – regie. Mirjam De Wit-(cettia cetti). Elke Meirsman. Lara Timmermans. Sophie Boudailliez. Soetkin Pirquin animatoren: Muziek in het Nederlands. Peter Pypestem vertolker voor de CD “prinses Kasja. Internationaal muziektheater festival in Boekarest1001,0001,000,000 Stories”. Passa Porta: literair festival: muzikaal scheppingscreatie met 150 kinderen in samenwerking met Michael de Cock, Remua en TaTaké. Jeugd en Muziek Brussel. Jeugd en Muziek Vlaanderen– Oorcollége met Filharmonisch orkest van vlaanderen- Iedereen Componist- Workshops voorstelling “Slumberland” met An Pierlé en Fulco Ottervanger. Weekendschool Antwerpen. Noel en Theatre – Marche en Famenne. Gentse Feesten. 100 scholen in Vlaanderen, Brussel en Wallonie en nog zoveel meer !

Waar?

Naast de talrijke projecten in het (kunst)onderwijs, werken we ook regelmatig samen met andere muziek educatieve organisaties in het opzetten van interactieve muzikale evenementen en zo openen we een muzikale waaier op scholen, in culturele centra of waar dan ook op aanvraag.