Workshops

Coolcompany tovert scholen om tot muziekparadijzen waar kinderen zich muzikaal mogen uitleven. Uit het ruime aanbod aan workshops kies je als school het muziekverhaal dat je ligt. De muziek-animatoren van Coolcompany brengen hun instrumenten mee en laten de kinderen zo ritme, muziek en beweging ontdekken. De kinderen luisteren, spelen en zingen, voelen de noten van hun tenen tot hun hoofd springen en dansen met zichzelf en elkaar tot ze een verhaal voelen groeien. De klanken komen tot leven en vormen een uniek symfonisch sprookje waaraan iedereen zijn steentje bijdraagt.Lees meer...

 

Aan de hand van workshops worden creativiteit en expressie gestimuleerd bij kinderen. De eigenheid en het karakter van ieder kind krijgt daardoor een bijzondere plaats in de groep. De beleving delen ze samen. Er wordt niet alleen gezongen, maar al spelend en improviserend maken de kinderen kennis met een uitgebreid kwalitatief instrumentarium. Het onderwerp van de workshop wordt gekozen in overleg met de leerkrachten en/ of kinderen en is aangepast aan de verschillende doelgroepen.

 

De workshops worden ook gegeven in het frans of nederlands voor immersieklassen.

Voor meer info klik hier

Hoe gaan we te werk ?

Aan de hand van een thema werken we samen met de kinderen een muzikaal verhaal uit. Rond het gekozen thema leren we verschillende liedjes aan en experimenteren we met verschillende instrumenten, ritmes en klanktimbres.  De muziek-animatoren stimuleren de kinderen om via de muziek naar elkaar te luisteren, te communiceren zonder woorden en met klank resonanties op elkaar af te stemmen. Elk kind heeft een eigen unieke inbreng.Lees meer...

 

We inspireren de kinderen om zichzelf te uiten doorheen deze muzikale klankenreis. Het verhaal dient als leidraad en door de inbreng en de ideeën van de kinderen wordt hun eigen unieke verhaal gecreëerd. Zij zijn de muzikale vertellers die hun eigen magische sprookje maken.

 

Van uit de workshop kan een voorstelling worden voorbereid die aan vriendjes, ouders of grootouders getoond kan worden.  Het resultaat kan ook worden opgenomen op CD.

 

Thema’s: de naam van de school, het toverbos, de wereldburger, onder water, de ingang van de aarde, de nieuwe planeet, het land zonder klank, Zon! Waar slaap jij?, de 4 seizoenen, het kleurenboek, of een door u voorgesteld thema.

img01
Kies je aangepaste workshop

1 x 50’ in een klas: workshop: muzikaal klankenverhaal improviseren.

5 x 50’ in een klas: uitwerking van het muzikaal verhaal met  eventueel voorstelling of opname CD

2×1/2dag in een klas:  uitwerking van het muzikaal verhaal met eventuele opname CD

 

Vraag ons naar de uitgebreide mogelijkheden rond tijdsindeling en tarieven.

Voor meer info klik hier

 

Scho_plays_06