Interactieve voorstellingen

Al musicerend, zingend en dansend gaan we op avontuur! Tijdens spetterende muziekvoorstellingen zingen we samen magische liedjes, componeren we fantastische melodietjes en dansen we het podium rond. Coolcompany nodigt je uit je muzikaal uit te leven, duizend en een dromen te dromen tijdens wervelende muzieksprookjes over delen, verdraagzaamheid en vriendschap.

 

De voorstellingen zijn aangepast voor de immersiescholen of nieuwkomers.

LaWaai

5 tot 9 jaar (Nederlands)

‘LaWaai’ is een verhaal over taal. Dankzij een arsenaal aan fluiten, percussie-instrumenten en de hapi-drum van Coolcompany brengen de kinderen samen met muzikanten het verhaal tot leven. Kelen mogen worden gesmeerd en de instrumenten komen in alle kinderhanden tot leven in een bruisend samenspel.Lees meer...

 

La en Waai begrijpen elkaar niet! La spreekt namelijk geen Nederlands. Waai besluit om La al zingend en dansend te leren spreken net als hem, zodat ze samen op zoek kunnen naar een mysterieuze taalschat. De twee vrienden geven klank aan allerlei wonderlijke ontdekkingen, bruisende ritmes en kolkende bewegingen die elkaar afwisselen met innige momenten.

 

Naast de voorstelling hebben we ook een playshop uitgewerkt waar de kinderen in de klas muzikaal het verhaal verder beleven in het Nederlands.

Bij u op school?

Voor meer info klik hier

BaO BaB

Een muzikaal verhaal samen beleven.

Voor iedereen.

 

BabaO, Oababa, Obaba, BaboBa, BaoBab!!!

 

Iedereen kent hem. De ENORME boom met zijn kaarsrechte stam en zijn kruin naar de hemel toe.

Samen gaan we op zoek naar het geheim van de zingende Baobab.

Lees meer
We volgen de wind en luisteren naar de kwetterende vogels die over onze planeet vliegen van Oost naar West en Noord en Zuid. Zo belanden we op de verschillende continenten om uiteindelijk in Australië de oude zingende Baobab te vinden.

Maar wat is het geheim?

Aan de hand van een heleboel instrumenten brengen we het muzikaal verhaal samen tot leven.

Met een symfonie van klanken weven we mooie melodieën en spannende ritmes.

Ieder heeft zijn rol en inbreng in deze creatie.

 

Instrumenten: percussie instrumenten, steeldrums, harp, klavieren, accordeon, fluiten, boumwackers, windslangen, oceandrum…

Vorige productie : Boem Bam Beuk

4 tot 7 jaar

8_300
image15
image13
image9
19_300

‘Boem Bam Beuk’ bij u op school?

Voor meer info klik hier!

‘Boem Bam Beuk’ is een grappig muzikaal sprookje over dromen. Het verhaal wordt met behulp van de kinderen verteld en muzikaal verklankt door Katja en Barbara, zowel vocaal als instrumentaal. Het instrumentenarsenaal voor deze voorstelling bestaat uit een accordeon, een gitaar, keyboards, een steeldrum, harmonische fluiten, boomwhackers, tubeshimes, een hele reeks percussie-instrumenten en een contrabas.Lees meer

 

We vertrekken met de auto naar school! Maar? Wat is dat? Een koe! Ze verspert de weg! We zitten vast! Met de auto verder lukt niet meer! Wat nu? ‘Taralaraboembambeuk!!!’ Met deze oude toverspreuk begint het avontuur. We kunnen overal naartoe. We gaan op stap. Samen met Beps en Kasja, de allerbeste vrienden die grapjes maken, elkaar wel eens plagen, soms boos zijn op elkaar maar elkaar vooral heel graag zien en elk avontuur tot een magisch einde brengen.

 

Naast de voorstelling hebben we ook een playshop uitgewerkt waarbij kinderen met de Taralaraboembambeuk-spreuk in de klas hun eigen liedje creëren of de toverspreuk helemaal herformuleren.

 

Een pedagogische werkmap en CD zijn verkrijgbaar.

Vorige productie : De fee Ibaché

6 tot 9 jaar

‘De fee Ibaché’ is een ludiek muzikaal sprookje rondduurzaamheid(milieu, water en luchtvervuiling) en bewustwording(gezonde voeding, overvloed aan keuze). De kinderen brengen samen met de muzikanten Els Cuypers en Barbara Cool het verhaal tot leven. Ze zingen de leuke en vaak grappige liedjes mee en krijgen de kans om zich uit te leven op klavieren, percussie-instrumenten, de hapi-drum en een verzameling fluiten.Lees meer

De fee Ibaché heeft zo’n verrekijker waardoor je plaatjes ziet. Als je er door tuurt reis je terug in de tijd! En wat ontdekken we? Dat de wereld er vroeger heel anders uit zag. Er woonden heel wat eigenaardige wezens zoals Janee’s die altijd maar twijfelden en Njamko’s die het liefste heel de dag smikkelden en smulden. Er woonden Kétrou’s die de temperatuur op de hele wereld lieten stijgen en Wooplish die zich dapper door een plastieken afvalberg heen worstelden.

 

Naast de voorstelling hebben we ook een playshop uitgewerkt waar de kinderen in de klas muzikaal het verhaal verder beleven.

‘De fee Ibaché’ bij u op school?

Voor meer info klik hier

Vorige productie : Prinses Kasja

6 tot 10 jaar

‘Prinses Kasja’ is een leuk, spannend muziektheatersprookje over vriendschap en verdraagzaamheid.

 

Op een ochtend ontvangt Kasja een plechtige brief. Zij is de erfgenaam van het verre koninkrijk Transolania. Ze moet er gauw naartoe om tot prinses gekroond te worden. Gek is dat! Maar daar gaat ze! Wanneer haar beste vriendin Beps haar achterna gaat schrikt ze zich een banaan. Ze herkent Kasja niet meer, want Kasja is een ijdel, arrogant dametje op een enorme troon geworden. Prinses Kasja denkt dat ze alles mag. Regeren wil ze niet. Naar Beps luisteren ook niet. Het enige dat ze doet is in alle hoeken van de Koninklijke kleerkasten en onder de naaimachines van de beste Koninklijke kleermakers de mooiste jurk van het land zoeken die zij als prinses kan dragen tijdens de Koninklijke parade. Beps vindt het vreselijk dat haar vriendin zo ijdel en hooghartig is geworden, maar ze heeft een plan! En dat plan draait rond de jurk.

 

Deze productie werd uitgekozen om België te vertegenwoordigen op het internationaal theatermuziekfestival voor kinderen “100, 1000, 1000 000 stories” in Boekarest.

 

Naast de voorstelling hebben we ook een playshop uitgewerkt waar de kinderen in de klas muzikaal het verhaal verder beleven.

‘Prinses Kasja’ bij u op school?

Voor meer info klik hie